banana-06

Installatie overzicht(detail)

banana-07

Messages From a Banana Republic #1: Swamp, videostill

banana-08

Messages From a Banana Republic #2: Drift, videostill

banana-09

Messages From a Banana Republic #3: Pressure, videostill

banana-10

Messages From a Banana Republic #4: Dance, videostill

banana-11

Messages From a Banana Republic #4: Dance, videostill

Messages From A Banana Republic

Onderdeel van Blue Hall – Market Place Europe Atelierhaus Panzerhalle, Potsdam/ Groß Glienicke, Duitsland i.s.m. René Korten, 2003

In een bananendoos in Atelierhaus Panzerhalle kunnen vier DVD’s opgeborgen worden. In dit project is de hal het Marktplein Europa.Gedurende de tentoonstelling sturen we elke week een DVD naar de Panzerhalle, waarop telkens een nieuwe film is toegevoegd aan de vorige(n). Op de laatste schijf staan dus vier films. Elke week wordt de meest recente DVD geprojecteerd en de vorige wordt opgeborgen in het juiste compartiment van de bananendoos.

In het hoofd van elk individu bevindt zich een bananenrepubliek, tegengestelde krachten dwingen ons voortdurend tot het maken van keuzes. We ondergaan uitersten, van geweld tot poëzie, maar we zoeken naar grond, grond van bestaan. Het oppervlak van geprakte bananen is een dun vlies waarop wij balanceren, waarop we dansen. We sturen vier films, vier berichten naar de Panzerhalle. Het verre reiken, ver van het alledaagse, een onderneming die tegen de stroom in gaat. Een open en niet-hermetisch betoog, dwars door grenzen en conventies heen, onbestuurbaar aangestuurd door onze sensoren, parameters van ons bestaan.