Voor de tentoonstelling Groot, onderdeel van het Edit-Festival, maken we een nieuwe opstelling van de twee cabines uit het project Urban Dazzle. Dit op uitnodiging van Grafisch Atelier Daglicht / Kunstenaarswerkplaats Beeldenstorm. Een aantal Eindhovense culturele instellingen (waaronder ook De Fabriek, Krabbedans, Mu en Van Abbemuseum) nodigen kunstenaars uit om een tentoonstelling te maken in een van de enorme hallen van het Klokgebouw in
Strijp-S.

Urban Dazzle gaat over een toekomst zonder mannen. Dit idee balanceert op de grens van weten en niet-weten en verplicht zodoende tot een handeling van de verbeeldingskracht. Het werkt direct in op het zenuwstelsel. Kortsluiting. In de cabines hebben wij, mannen, elkaar nog eenmaal in het vizier, zien we elkaar nog in de ogen, dwars door een voorspeld einde heen. De twee cabines zijn dan ook alleen toegankelijk voor mannen. Tijdens de hele duur van het festival staan bij de deuren twee bewakers om hierop toe te zien.

En aangezien het leven voortdurend in verandering is maken wij opnieuw een gebaar naar datgene wat er gaande is. We doen met schrikdraad een handreiking om ons te verbinden, te verankeren met de vrouw en met dit gebouw, de plek waar we nu zijn. Een aanraking, wat is er gebeurd? Wat gaat er gebeuren?